Mantelzorgwoningen zijn volgens houtskeletbouw (HSB) opgebouwd.

Houtskeletbouw (HSB) is een flexibele, droge en lichte bouwmethode die uitermate geschikt is voor nieuwbouw en woninguitbreidingen zoals bijvoorbeeld mantelzorgwoningen. De variatie is minder kostbaar dan bij menig andere bouwmethoden, terwijl aanpassingen achteraf en uitbreidingen eenvoudig te realiseren zijn. Het eigen gewicht van een HSB-bouwwerk bedraagt slechts 25-30% van een overeenkomstig steenachtig bouwwerk. Hierdoor kan de fundering lichter zijn en is er met lichter materieel te werken. Door de lichte bouwwijze is het mogelijk een extra bouwlaag op bestaande gebouwen aan te brengen, zonder de fundering aan te passen.

Houtskeletbouw is uitermate geschikt voor prefabricage.

De elementen worden gemaakt met kleine maatafwijkingen, waardoor de aansluitingen nauwkeurig passend zijn. Het is een snelle betrouwbare bouwmethode. De inzet van materieel op de bouwplaats is gering en daardoor is de methode bijzonder geschikt voor projecten met weinig ruimte. De ruwbouw kan na het plaatsen van de fundering in één dag wind- en waterdicht zijn. Doordat het een droge bouwmethode betreft, is bouwvocht vrijwel niet aanwezig en is het niet nodig de woning droog te stoken.
houtskeletbouw mantelzorgwoning
Houtskeletbouw is een snelle en betrouwbare bouwmethode.
Mantelzorgwoning in een hoekvorm
Een mantelzorgwoning in een hoekvorm.

Fabricatie van onze mantelzorgwoningen.

De woning wordt opgebouwd uit prefab elementen. Deze manier van bouwen wordt ook wel houtskeletbouw (HSB) genoemd. In onze werkplaats produceren wij wand- en dak elementen die op de bouwplaats worden samengevoegd tot Uw woning. Hierna maken wij de woning waterdicht. Dit gebeurt middels het aanbrengen van dakbedekking en gevelbekleding. In onze werkplaats zijn daar waar ramen en deuren komen uitsparingen gemaakt. In deze ruimten worden de ramen en deuren gemonteerd. De montagetijd is gemiddeld 4 dagen voor de ruwbouw.

Milieuvriendelijk en heerlijk comfortabel.

De mantelzorgwoning is volgens de huidige bouwnormen geïsoleerd, dit houdt in dat de buitenwanden een isolatiewaarde Rc. waarde 4.5 hebben en de dak isolatiewaarde Rc. waarde 6,0 is. Houtskeletbouw is ook energiezuinig, zowel tijdens de bouw als in het gebruik. De milieuvriendelijkheid wordt onder andere bepaald doordat hout een hernieuwbare grondstof is. Het voor de opbouw van de elementen gebruikte vuren behoeft geen verduurzaming.

Minder onderhoud dan u denkt.

Er leeft nog steeds een hardnekkig misverstand dat houtskeletbouw veel onderhoud vergt. Zelfs méér dan bijvoorbeeld traditionele bouw of betonbouw. Dat is niet het geval. Natuurlijk moet de kwaliteit van gebouwen in houtskeletbouw door de loop der jaren op peil gehouden worden, maar dat geldt evenzo voor traditionele bouwmethoden en betonbouw. Houtskeletbouw heeft inmiddels wel bewezen onderhoudsarm te zijn.

Duurzaam en verantwoord geproduceerd.

In ons productieproces is hout de belangrijkste grondstof. Met onze onderneming willen wij verantwoordelijkheid nemen voor ons milieu. Hierom hebben wij verschillende initiatieven genomen om de duurzaamheid van onze onderneming te verbeteren.
Een voorbeeld hiervan is dat wij de bewuste keuze gemaakt hebben om ons bedrijf FSC® te certificeren. Door dit certificaat te halen en door bij FSC orders volgens de richtlijnen van FSC International te handelen tonen wij op transparante wijze aan dat wij FSC producten leveren. Hierop worden wij ook jaarlijks gecontroleerd door een certificeerder.

Wilt u meer weten over FSC hout? KLIK HIER
Wilt u meer weten over onze FSC certificering? KLIK HIER
Voor informatie over KOMO KLIK HIER
Voor informatie over onze ISO certificeringKLIK HIER
Duurzaam hout
Wij werken uitsluitend met duurzaam hout.
FSC international is nadrukkelijk een voorstander van het gebruik van hout als grondstof voor allerhande producten. Het is dus niet de doelstelling van FSC international om hout als grondstof een halt toe te roepen, zij onderschrijft hiermee het (economische) belang van hout voor de bevolking in de landen van herkomst. FSC International streeft duurzaam bosbeheer na, zodat de mensen en dieren in de landen van herkomst, maar ook in onze westerse wereld voor onbepaalde tijd kunnen profiteren van de bossen in de wereld.
FSC hout is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. FSC gecertificeerde bossen worden op een dusdanige manier beheerd dat zij niet bedreigd worden in hun voortbestaan. Dit is primair goed voor het bos, maar ook voor de dieren die hierin leven en voor de mensen die in deze bossen wonen en werken. Vraag ons naar de mogelijkheden voor FSC gecertificeerde producten, want wij leveren veel liever FSC producten dan niet gecertificeerde producten.

De veiligheid van uw mantelzorgwoning.

De mantelzorgwoning kan worden uitgevoerd volgens de volgende twee gradaties van het SKG keurmerk:
De 3 minuten inbraakwerendheid is daarmee een basisnorm voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Topkwaliteit hang en sluitwerk
Een mantelzorgwoning in een hoekvorm.
2 sterren

SKG keurmerk 2 sterren.

Het product is in staat zelfstandig de prestatie van 3 minuten inbraakwerendheid te halen.

2 sterren

SKG keurmerk 3 sterren.

Het product is in staat zelfstandig de prestatie van 5 minuten inbraakwerendheid te halen.

Bouwtekeningen van een voorbeeld mantelzorgwoning.

We hebben hier een mooi voorbeeld van bouwtekeningen van een mantelzorgwoning die we hebben geplaatst. Dit geeft een goed beeld van wat er zoal mogelijk is. Het ontwerp van de mantelzorgwoning wordt bepaalt naar uw wensen.

Klik op een bouwtekening om een vergroting (pdf) te te openen in een nieuw venster.

Mantelzorgwoning bouwtekening

Mantelzorgwoning bouwtekening
Mantelzorgwoning bouwtekening

Meer informatie over onze mantelzorgwoningen.

U weet nu dat elke mantelzorgwoning als maatwerk onze fabriek verlaat. Daarom is er ook heel veel mogelijk. Wij hopen dat u nieuwsgierig geworden bent naar wat wij kunnen bieden voor uw persoonlijke situatie. Dit lichten wij u natuurlijk graag persoonlijk toe in onze showroom in Wijchen (vlakbij Nijmegen) maar kunt uw vragen ook stellen via onze contactpagina of bel ons op 024-645 12 26.
Algemene informatie mantelzorgwoningen
Bekijk technische info over onze mantelzorgwoningen
Bekijk informatie omtrent wetgeving tijdelijke bouwwerken
Bekijk voorbeeld bouwtekeningen
Bekijk een mantelzorgwoning showmodel op locatie Wychen Bekijk een mantelzorgwoning showmodel op locatie Wychen